Escpada la Roma

Am avut la dispozitie doar 32 de ore pentru a vizita frumoasa Roma. Probabil te intrebi daca am reusit sa vad ceva in aceste cateva ore, care au trecut intr-un ritm alert, dar in care am reusit sa vizitam chiar mai mult decat ne-am propus initial.

Am ajuns la hotel dupa aproximativ 2 ore de zbor, am lasat bagajul si am plecat sa vedem obiectivele turistice din zona in care am fost cazati. Am stat in Piazza del Popollo, pe Via del Corso. O locatie perfecta, situata exact in centrul istoric in apropiere de toate obiectivele turistice din Roma.

Prima oprire a fost la o terasa din apropiere unde am savurat specialitatile lor: pizza si paste. Am pornit apoi spre Fontana di Trevi care se afla la doar 5 minute de mers pe jos. In drumul nostru pe animata strada Via del Corso am admirat cladirile cu arhitectura impunatoare, am mancat inghetata si ne-am lasat purtati de starea de euforie care parca nu ne lasa sa simtim oboseala. Ceasul arata ora 04:30 atunci cand ne-am intors spre hotel si am setat alarma telefonului sa sune la prima ora a diminetii. Ne-am propus sa ne trezim devreme pentru a vizita cat mai multe obiective turistice in ziua urmatoare.

La ora 9:00 eram deja echipati cu incaltari comode, aparatul foto, o harta si pregatiti pentru o noua zi care se anunta destul de incarcata. Am ales sa mergem pe jos la indicatile unei fete foarte dragute pe care am intalnit-o in aeroport, si care stia exact zona in care urma sa fim cazati. Pentru ca am prins o vreme superba si calda, am decis sa ii urmam sfatul si sa ne bucuram de energia orasului agitat si plin de turisti. Am viziat Panteonul, Piazza Navona, Castelul Sant’Angelo, Piata San Pietro din Vatican, Piazza di Spagna si Treptele Spaniole, Arcul lui Constantin, Piazza Venezia din Roma si am incheiat ziua la Colosseum.

Daca ai de gand sa vizitezi Roma iti recomand sa mergi pe jos, sa te plimbi pe stradutele inguste si sa admiri cladirile si arhitectura baroc a acestora. O alta metoda usoara si rapida pe care sa o alegi pentru a ajunge de la un obiectiv turistic la altul este cu metroul. Statia de metrou este foarte bine organizata, are indicatoare si harti foarte explicite astfel incat nu ai cum sa te ratacesti.

Sper ca ti-am starnit curiozitatea si ca pe lista ta de lucruri pe care sa le bifezi anul acesta se afla si Roma. Eu ma declar cucerita de acest oras si vreau sa revin cat mai curand pentru a vizita si restul obiectivelor turististice.

Via del Corso
Fontana di Trevi

Piazza Venezia

Piata San Pietro din Vatican

Castelul Sant’Angelo

Piazza Navona

Panteonul 
Colosseum
Piazza del Popollo

Outfit:
Prima tinuta: jeans Zara, bluza Bershka, botine Asos, Haina blanita artificiala Orsay si geanta Concept 15 Milano.
A treia tinuta: jacheta si fusta Zara, pantofi Kitten si ochelari soare Mango.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>